Η Ελλάδα ζητά την έκδοση πασίγνωστου Βρετανού ράπερ για διακίνηση κοκαΐνης στη χώρα μας

Μετά από 11 χρόνια από τη σύλληψή του, βρίσκεται ενώπιον της έκδοσης και φυλάκισης στη χώρα. Τι λέει ο συνήγορός του, ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης. Εχει καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή

Δημοσιεύτηκε στο dikastiko.gr στις 24.12.2021.

Ο L.T.  είναι γνωστός ράπερ στη μουσική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Ιούνιο του 2011 είχε προσκληθεί στα Μάλια της Κρήτης για κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά της περιοχής. 

Τότε, ήταν που στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην περιοχή, οι αστυνομικοί φέρεται να βρήκαν στην κατοχή του  πέντε νάϋλον μικρά σακουλάκια που περιείχαν κοκαϊνη, μικτού βάρους κάθε μία  ενός γραμμαρίου.

Ο  ράπερ συνελήφθη για παράβαση του “Νόμου περί Ναρκωτικών” και προσήχθη στην οικεία αστυνομική διεύθυνση. Η  καταδίκη ήρθε ως “κεραυνός εν αιθρία” στον ράπερ καθώς οι Αρχές ουδέποτε του επέδωσαν κλήση ως κατηγορούμενου στην κατοικία του στο Ηνωμένο Βασίλειο για το άνω Δικαστήριο.

Ο ίδιος  τελούσε σε πλήρη άγνοια για την  άνω δίκη στην Ελλάδα και την επιβολή τόσο βαρειάς ποινής. Ενόψει της δίκης του στο Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων   (Westminster’s Magistrates Court), ο Βρετανός ράπερ διόρισε προς υπεράσπιση του γνωστή Δικηγορική Εταιρεία στο Λονδίνο , η οποία  προσέλαβε τον έλληνα Ποινικολόγο Αλέξη Αναγνωστάκη, για  να δώσουν τη  μάχη στο ακροατήριο κόντρα προς την Βρετανική Εισαγγελία  -Crown Prosecution Service- για τη μη παραπομπή και τον  εγκλεισμό του ράπερ στις ελληνικές φυλακές.

Σύμφωνα, με τον κ. Αναγνωστάκη ο ράπερ πιστεύει πως η ερήμην καταδίκη του στην Ελλάδα, χωρίς κλήση του στο Δικαστήριο,  για ένα περιστατικό που μάλιστα έγινε πριν 11 χρόνια, του στέρησε την  ευκαιρία να αντιμετωπίσει την βαρειά κατηγορία σε βάρος του,  για την οποία  δηλώνει αθώος.  Η δε ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε είναι εξοντωτική  και θα του καταστρέψει πλήρως τη ζωή και την οικογένεια του

Η σύλληψη και η απολογία

Παραπέμφθηκε στον ανακριτή Ηρακλείου για να απολογηθεί. Ωστόσο, μετά την απολογία του δικάστηκε ερήμην του και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης και καταβολή προστίμου 5.000 ευρώ από το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης Ηρακλείου. Στο πρόσωπό του εκδόθηκε από τις ελληνικές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

 Κατόπιν τούτου στις 01/03/2021, η βρετανική αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ, ύστερα από το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Εισαγγελία Εφετών.

Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης  αφορούσε ερήμην καταδίκη του ράπερ από ελληνικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης  8 ετών  και  χρηματική ποινή  5.000 ευρώ. Και τώρα. η εκδίκαση της υπόθεσης για την έκδοση ή μη του ράπερ στην Ελλάδα θα λάβει χώρα στις 31/01/2022 στο Βρετανικό Δικαστήριο Εκδόσεων.  (Westminster’s Magistrates Court). 

More posts

channels4_profile