Ανατροπή στο φονικό της Ίου: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 20χρονος κατηγορούμενος για το θάνατο του 22χρονου Ιρλανδού

“Η θέση του κατηγορουμένου και των μαρτύρων, είναι πως απλώς ο κατηγορούμενος απώθησε τον παθόντα, για ν’ αποφύγει κτυπήματά του” επισημαίνει ο δικηγόρος του 20χρονου Αλέξης Αναγνωστάκης

Δημοσιεύτηκε στο Dikastiko.gr στις 05/09/2021.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του , ο 20χρονος Ιρλανδός κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία στις 30 Αυγούστου του 22χρονου συμπατριώτη του σε κέντρο διασκέδασης στην Ίο. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε εγγύηση 8.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου καθώς και εμφάνιση κάθε μήνα στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου.

Ο 20χρονος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του ,τον ποινικολόγο Αλέξη Αναγνωστάκη και τον Δικηγόρο Νάξου Βασίλειο Βρούτση ενώπιον του ανακριτή Νάξου αρνήθηκε την κατηγορία όπως του αποδίδεται. Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει στο dikastiko.gr ο κ. Αναγνωστάκης:

«Κατά την Ιατροδικαστική Έκθεση Πειραιά, ο εικοσιδυάχρονος Ιρλανδός θανών, φέρει τραύμα στον δεξιό κρόταφο. Μεταξύ της κόγχης του δεξιού  ματιού και του δεξιού αυτιού.   Στον μήνιγγα ακριβώς.  Αυτό το τραύμα, προκλήθηκε από πέσιμο του παθόντα στο έδαφος, με την δεξιά πλευρά της κεφαλής.

Επίσης, φέρει μια μελανιά, στην αριστερή πλευρά του προσώπου. Αυτή είναι ασήμαντη.  Προκαλείται και από ισχυρή πίεση με τα χέρια. Και από πρόσκρουση σε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια. Δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την πτώση και τον θάνατο. Το τραύμα στον κρόταφο από το πέσιμο, προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία. Και στην συνέχεια τον θάνατο. Σε κανένα άλλο σημείο του σώματος ο παθών, δεν έφερε καμία κάκωση. (Π.χ. εκχύμωση, εκδορά κλπ). Αυτό σημαίνει, μεταξύ των άλλων, πως ο παθών πέφτοντας δεν προσπάθησε “να βάλει” ούτε το δεξιό χέρι του στο έδαφος, για να προστατεύσει το κεφάλι του, που έπεφτε αβοήθητο κάτω. Τέτοια κίνηση είναι ενστικτώδης, από οποιονδήποτε πέφτει. Πολύ περισσότερο, από νεαρό άτομο που μάλιστα ασχολείται με τον Αθλητισμό, όπως ο παθών.

Η έλλειψη της ενστικτώδους αυτής κίνησης, μπορεί να συμβεί μόνο, σε άνθρωπο  με εξαντλημένο νευρικό σύστημα με παντελή  έλλειψη  ισορροπίας. Αυτά συμβαίνουν επί μέθης. Και μάλιστα με πειραγμένα αλκοολούχα ποτά.

Η θέση του κατηγορουμένου και των μαρτύρων, είναι πως απλώς ο κατηγορούμενος απώθησε τον παθόντα, για ν’ αποφύγει κτυπήματά του. Όπως έκαναν και οι λοιποί στις παρέες, που υπήρχαν και φιλονικούσαν μεθυσμένοι μεταξύ τους. Ο κατηγορούμενος, είναι Ιρλανδός. Είναι ηλικίας 20 ετών και έξι μηνών περίπου. Είναι νεαρός ενήλικας, κατά τον Ποινικό Κώδικα.  Είναι φοιτητής Πανεπιστημίου στην Ιρλανδία. Σπουδάζει Νομικά για δικηγόρος. Φοιτά στο δεύτερο έτος.

Οι Καθηγητές του τον εμφανίζουν με έγγραφα, ως ευχάριστο και ικανό φοιτητή, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές. Είναι μέλος πολύ καλής οικογένειας. Ο πατέρας του είναι Κοινωνικός Λειτουργός. Η μητέρα του, Δικηγόρος. Η αδελφή του σπουδάζει Οδοντίατρος. Ο ίδιος, εργάζεται σε εστιατόρια για τα προσωπικά και τα έξοδα των σπουδών του. Η περιοχή του έχει αναστατωθεί, γιατί τέτοιας υψηλής ποιότητας παιδί δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα βρεθεί κατηγορούμενος στην Ελλάδα, επειδή σκότωσε συμπατριώτη του.

Όλοι πίστευαν εξ αρχής πως ήταν λάθος η κατηγορία και πως θα επέστρεφε σύντομα στις σπουδές, τις ασχολίες του και τις καλές συναναστροφές. Ταυτόχρονα, πιστεύουν πως πρέπει να γίνεται μία έρευνα για τον τρόπο που λειτουργούν τα Κέντρα διασκέδασης στην Ίο και στην Σαντορίνη. Και για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ποιότητα των αλκοολούχων που προσφέρονται στα παιδιά, που πιεσμένα από τις δύσκολες συνθήκες της σημερινής ζωής και τις απαγορεύσεις κυρίως εκ του Covid-19  ξεχύνονται ασυγκράτητα για διασκέδαση, κάθε φορά που θα βρούν δυνατότητες και ευκαιρίες.»

More posts

channels4_profile